Hårfjerning – epilering og pleje

Hårfjerning – den evige kamp… der findes rigtig mange metoder, hvorpå man kan fjerne hår, og jeg har prøvet rigtig mange af dem!

Barbering. Jeg kan ikke barbere ben uden at klø mine ben til blods de næste mange nætter. Desuden er mine ben kun fine i et par timer, og allerede derefter, vil de begynde at stikke, og klø. Det er et helved, og virkelig ikke det værd, kløen er en smerte, og det giver så absolut ikke flotte ben.

Voks. En gang har jeg fået vokset mine ben, og det gjorde bare rigtig ondt, desuden var det mange af hårene der knækkede i stedet for at blive hevet ud af huden, så det duer jeg heller ikke til. Dog bliv det gjort af et par veninder, så måske det var derfor at succesen ikke var så stor, men det er ikke noget jeg tænker, at jeg har lyst til at prøve igen.

Laser. Jeg fik en laser pistol til hjemmebrug for et par år siden. For det første er den dyr, for det andet løber pæren tør for ”skud”, så man skal købe en ny, også meget dyr, og sådan en er ikke til at finde i butikkerne. Men jeg havde så sådan en behandling, på mine ben. En behandling er mange omgange med laserpistol. Men det resulteret i at der pletvis manglede hår, altså ikke hele benet, øv.

Hår-stop-creme. Jeg har haft investeret i en creme, der skulle gøre hårvæksten meget fin og til sidst helt stoppe hårvæksten. Jeg brugte den som der blev angivet, morgen og aften hver dag i et halvt år. Hjalp det så? Ja hårene blev finere, men hårvæksten var ikke i nærheden af at være stoppet.

Epilering. Det er så det eneste jeg er tilfreds med, hårene bliver fjernet med rod, og det holder i 3-4 uger, før hårene begynder at gro igen. Og desuden kommer hårene fine ud, uden at stikke. Min maskine er Braun Silk epil 7, den kan både bruges med og uden ledning, jeg plejer at lade den op efter brug, så den er klar, trådløst næste gang jeg skal bruge den, og så kan den også bruges i vand. Et minus ved epilering er at det gør lidt ondt, i sær i starten, hvis man er vandt til at barbere ben, så er hårsækkene og hårene tykkere og kraftigere, men efter et par gange bliver det bedre – ikke smertefrit, men udholdeligt. Og så gælder det om at holde hårvæksten nede, man skal altså ikke vente til alle hårene er vokset ud til fuld længde, før man epilere næste gang, det er mindre smertefuldt hvis man tager det i opløbet. Problemet med at gøre det, er at det tager lidt til, jeg bruger 10-15 minutter pr. ben (jeg epilere kun fra knæet af og ned, andet er simpelthen tortur, det kan jeg ikke). Og så er det meget vigtigt at man IKKE epilere dagen man skal vise benene frem! Benene er helt rødspættet og ømme efter, og ikke noget man vil vise frem.

Efter epilering er det vigtigt med pleje til benene, da de er meget hårdt medtaget, jeg selv bruger altid en meget fed creme efter, og i de efterfølgende dage. Jeg selv bruger A-Derma exomega cream, der er til tør og irriteret hud, samtidigt med at den virker kløstilende og fugter. Så jeg bruger den også, når jeg kan mærke, at hårene begynder at gro, og det dermed også begynder at kløe igen, men slet ikke på samme niveau som med barbering. For at undgår at få indgroet hår, bruger jeg en body scrub 1-2 gange om ugen.

DSC_0046

Relaterede indlæg

8 kommentarer

 1. Vedr. hårfjerning, så er mit problem hårvækst i ansigtet. Ville du anbefale en epilering, jeg har for mange år siden brugt voks på den hårde måde, nemlig ved at voksen blev smeltet og så lagt på huden for derefter at blive revet af i et snuptag…av av av. Ville blive så glad hvis du kunne komme med en anbefaling.
  De venligste hilsner Hanne

  1. Hej Hanne

   Jeg har ikke selv prøvet epilering i ansigtet, men man kan sagtens få epilatore dertil (se evt her: https://www.elgiganten.dk/product/personlig-pleje-skonhed-og-velvare/helse-pleje/SE832EFACE/braun-ansigtsepilator-se832eface )

   Hvis det er fordi du hår mørke hår, i forhold til fx overlæben laver blandt andet Veet et blegemiddel til samme formål.

   Og ellers synes jeg du skal prøve dig med sukkervoks, da dette er en voksmetode der er mildere for huden end almindelig voks. Hevi Sugaring har en starter pakke med voks, strips og spartel ( http://www.hevi-sugaring.dk/hevi-bodysugaring-sample )

   Jeg håber det hjalp lidt?

 2. Jeg epilerer mit ansigt, det er ok på hage og kinder, men min overlæbe er meget følsom. Har også forsøgt med voks på overlæben, men det gør den hævet og følelsesløs i 3-4 dage.
  Hvis jeg epilerer ofte – 1 gang ugentligt, så er det ikke så smertefuldt.
  Epilerer også benene.
  Armhuler og bikinilinje laserbehandler jeg. Min laser skal ikke have pæren skiftet og har nu holdt i mange år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *