Briar U Jagten og Chancen // 2 x boganmeldelse

elle kennedy briar u jagten chanecen

Elle Kennedy er blandt mine yndlingsforfattere, jeg bliver lige imponeret hver gang. Især at mange af de bøger jeg har læst er i samme genre, men bare fortalt på en ny måde. Hvordan kan hun blive ved med at skabe nye gode feel good historier. Trods at de lægger så tæt op af hinanden, så er det en ny læseoplevelse hver gang.

I denne omgang er jeg kastet mig over de to første fritstående bøger i Briar U serien. Selvom bøger er fritstående, så har jeg det altså bedst med at læse dem i den “rigtige” rækkefølge, fordi der ofte er personer man så kan genkende i de efterfølgende, små interne hints eller små øjeblikke hvor man læse Rom hvad der skete med parret i foregående bøger.


J A G T E N

  • Titel: Jagten
  • Serie: Briar U (første fritstående bog i serien)
  • Forfatter: Elle Kennedy
  • Forlag: Flamingo Books
Bagsidetekst

Alle siger, at modsætninger mødes.

De må have ret, for der er ingen logisk forklaring på, hvorfor Summer er så tiltrukket af Colin Fitzgerald. Hun plejer ikke at gå efter tatoverede, computerspilskodende, ishockeynørdede sportsidioter, sm synes, hun er flyvsk og overfladisk. Hans snæversynede opfattelse af hende er det første, der taler imod ham. Og det hjælper heller ikke ligefrem, at han er en af hendes brors kammerater.

Og at hans bedste ven er forelsket i hende.

Og at de alle tre er roommates.

Men det betyder ikke noget, for Fitzy har gjort det klart, at han ikke er interesseret i hende, selvom gnisterne mellem dem truer med at brænde huset ned. Summer er ikke dens slags pige, der jagter en mand, og hun har ikke tænkt sig at begynde nu. Hun har også nok at se til med sit nye studie, en klam underviser og en usikker fremtid.

Så hvis hendes sexede, surmulende roommate bliver klogere og inser, hvad han går glip af?

Så ved han, hvor han kan finde hende.

Hvad synes jeg om Jagten?

Briar U Jagten starter nytårsaftensdag, hvor Summer bliver smidt ud af hendes nye kollegiehus, inden hun når at flytte ind. Hun tager til nytårsfest med sin storebror og nogen af hans ishockeyvenner, heriblandt Colin Fitzgerald, som hun har et kæmpe crush på. Fitz er både tiltrukket af Summer men samtidig har han lyst til at løbe sin vej, fordi hun udstråler drama, noget han slet ikke er til.

Summer er lillesøster til Dean hvis kæreste er Allie, som er hovedpersonerne i Elle Kennedys Dømt Ude i hendes tredje fritstående bog i Off Campus serie. Og til den her nytårsfest møder vi faktisk også to andre personer, Garrett og Hannah fra første bog, Aftalt Spil, også fra Elle Kennedys Off Campus serie, også en helt igennem fantastisk serie! Briar U serien foregår efter personerne fra Off Campus er dimitterede derfra, og jeg vil gerne kalde det for en slags efterfølger.

Til den her nytårsaften går Summer all in på at score Fitz, men han siger nogen grimme ting om hende mens hun er på toilettet, som hun overhøre, så hun kysser med en af hans holdkammerater. Efter aftenen aftaler hendes bror, Dean, at hun kan flytte ind hos tre af holdkammeraterne som mangler en roomie.

‘Den eneste ulempe er, at jeg nu er nødt til at bo sammen med den fyr, jeg kyssede. Og den fyr, som jeg på et tidspunkt desperat ønskede at kysse. Og Hollis, men han er harmløs, for han har jeg hverken kysset eller haft lyst til at kysse.’ – Summer

Jeg skulle ikke langt ind i bogen før jeg sad og smilede fjogede og grinte for mig selv. Jeg er vild med hendes tilfældige møde med Brenna, de to var bare dømt til at blive bedste veninder.

En ting forvirrede mig dog lidt. Det er alle de navne! Om alle holdkammeraterne bruges som oftest efternavne eller kælenavne, men så en gang imellem omtales de mange guttere også med fornavn, og så aner jeg simpelthen ikke hvem der bliver snakket om.

Jagten var en god og fangende bog, på ingen måde kedelig. Dog synes jeg personligt at den manglede en smule indhold, en smule tam i forhold til andre bøger af samme forfatter og meget forudsigelig. Der sagt ikke sagt at den var dårlig.


C H A N C E N

  • Titel: Chancen
  • Serie: Briar U (anden fritstående bog i serien)
  • Forfatter: Elle Kennedy
  • Forlag: Flamingo Books

Bagsidetekst

Brenna Jensen drømmer om at blive sportsjournalist, men kæmper for at få foden indenfor. Så da hun får muligheden for et attraktivt praktikophold, går hun i panik til samtalen og kommer til at sige, at hun dater ishockeyspilleren Jake Connelly.

Sandheden er, at de ikke kan udstå hinanden.

Og udover, at han er arrogant, irriterende og alt, alt for tiltrækkende, så spiller han også på det rivaliserende hockeyhold.

Men Brenna har brug for, at Jake spiller hendes kæreste, og for hver falsk date kræver han en rigtig en. Hun beslutter sig for at tage chancen, selvom hun ved,, at hun ikke må falde for Jake. Under ingen omstændigheder…

Hvad synes jeg om Chancen?

Vi har allerede mødt de to hovedpersoner: Brenna Jensen, datter af ishockeytræneren på Briar U og bedste veninde med Summer, og Jake Connelly, ishockeyspiller på Harvard. De begge slog gnister og spydigheder i Jagten, da de var modstandere i forhold til ishockey.

Jeg kan rigtig godt lide Brenna, jeg synes meget bedre om hende end jeg synes om Summer. Brenna er virkelig cool.

‘… mens jeg forsøger at lade være med at fokusere på, hvordan det tynde stof klæber til den mest imponerende brystkasse, jeg nogensinde har set. Og jeg er konstant omgivet af veltrænede fyre, så det siger ikke så lidt.’ – Brenna

Ligesom i forrige bog, hvor Summer havde en byrde/hemmelighed, rygterne om at hun havde brændt et af studenterhusene ned, har Brenna også noget i bagagen som først kommer frem til allersidst, nemlig hvad der egentligt skete mellem hende og hendes ekskæreste Eric. Men det virker, det holder på læseren, uover alt det andet ville jeg virkelig gerne vide hvad der var sket. Hun opbygger stille og roligt tillid til Jake, der ikke vil presse hende til at fortælle det, før hun selv er klar.

De sidste to fritstående bøger i Briar U serien, Spillet og Udfordringen har jeg stadig til gode, men de står højt på min læseliste.

Varm anbefaling til Elle Kennedys bøger.

Knus Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget bøgerne til anmeldelse og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg