Hjælp til fedtet hud 2 – olie mod olie

vitamin e

Anden del skal handle om, hvordan man kan komme af med sin fedtet hud. Til det kan man faktisk bruge en slagt ”omvendt psykologi” på huden. Man kan nemlig snyde den, med olier der er gode for huden. Jeg har altid været meget olieforskræmt, da jeg altid har fået at vide, at jeg for guds skyld ikke måtte bruge oliebaseret produkter til min hud, når jeg har tendens til fedtet, og dermed også uren hud. Men mange olier er faktisk meget hjælpsomme, både til fedtet hud, og faktisk også til bekæmpelse af urenheder. I dag kommer det derfor ikke hun til at handle om fedtet hud, men også om olier der kan afhjælpe urenheder.

Jojoba olie: denne olie er især god til fedtet hud, den er en god fugtgiver og blødgørende på huden, samtidig med at den afhjælper fedtet hud, da jojoba olie ligner hudens egen olie/sebum så meget, at man snyder sin egen hud. Ved brug af jojoba olie på fedtet hud, vil huden tro, at den selv producere alt alt for meget olie, så huden nedsætter sin egen produktion af olie, og derved vil ens hud blive mindre olieret. (Billedet i indlægget, er en god ansigts olie indeholdende jojoba olie)

Tamanu olie: rigtig god mod akne og aknear, da olien indeholder en speciel fedtsyre som trænger ind i alle tre lag i huden og reparere. Denne olie er ikke fedtende på huden den trænger hurtigt ind, den kan faktisk have en udtørrende effekt, men det er et tegn på at olien gør sit arbejde, hvis dette sker, skal man dog bruge en mindre mængde eller holde en pause et par dage.

Tea tree olie: dræber bakterier og renser eventuelle sår, dog skal denne olie fortyndes. I The Body Shop kan man købe en lille flaske på 10 ml., med tea tree olie som man dupper direkte på urenhed.

Hybenkerneolie: genopretter skadet hud, som for eksempel aknear.

Den olie jeg bruger i øjeblikket, er fra The Body Shops nye serie olis of life, den indeholder rigtig mange forskellige olier, blandt andet hybenkerne- og jojoba olie og mange mange flere forskellige slags olier, efter jeg er begyndt at bruge den, er min hud blevet synligt pænere, både i forhold til urenheder, ar og udstråling. Man kan sagtens også få nogle af de ovenstående olier rene, og bare bruge dem sådan, men man kan også få produkter, som den fra oils of life, hvor der er en masse gavnlige olier i på en gang.

En anden god ansigtsolie jeg bruger er også fra The Body Shop, bare fra vitamin E serien, det er en olie der er beregnet til natbrug under en creme, men jeg bruger den også engang imellem under en dagcreme om dagen, denne olie indeholder også en masse forskellige gode olier, blandt andet, er den rig på jojoba olie.

Relaterede indlæg

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *