Hvorfor bruge en ansigtsserum?

ansigtsserum

Billederne er lånt fra de respektive webshops:

  1. Serum til moden hud med tendens til urenheder fra Clinique
  2. Serum til meget tør hud fra Avène
  3. Serum mod rødme fra La Roche-Posay
  4. Vinterserum fra Codage Paris  (Codage har serummer til alle årstider, med de skønneste navne)
  5. Serum med anti-age og vitamin boost fra Mellisa
  6. Serum der fugter og blødgør fra The Body Shop

Jeg skrev forleden dag om blandt andet Juhldal’s FaceSerum No 3. og indlægget fik mig til at skrive dette indlæg. Det skal i dag handle om hvorfor man overhovedet bruger en anstigtsserum. For mit vedkomme er serummer blevet et fast inventar i min hudpleje. Jeg tænker at der måske sidder en eller to og tænker ”Jamen hvorfor?”. Og det vil jeg så prøve at forklare, ved at svare på nedenstående spørgsmål.

Hvad er en ansigtsserum?

I mit fag (bioanalytiker) lærte vi meget tidligt hvad serum er, og i den forbindelse er serum en del af blodet. En ansigtsserum er til gengæld noget helt andet! En ansigtsserum er et fugt og energi-boost med ekstra aktive ingredienser, der arbejder i de dybere lag af huden. Serummer findes i mange forskellige varianter med mange forskellige formål. Nogle er anti-age, nogle virker mod pigmentforandringer og andre mod rødme osv. Når du skal vælge en serum, gælder det om, at vælge en der passer til lige netop din hudtype, og dækker de behov og ønsker, du har for din hud.

Konsistensen af en serum er tynd og flydende, så de aktive molekyler har nemmere ved at trænge ind i huden end en almindelig creme. En serum ligger sig som et ekstra lag beskyttende hud. Mange serummer kommer også i en olieform, hvis du tænker at olie ikke er godt for huden (uren hud især), så tænk om igen – læs med i indlægget HER, hvor jeg har skrevet om olie som fordel for huden og uren hud især.

Hvornår skal jeg bruge serum?

Når huden er afrenset er det serum tid: Efterfølgende kan du bruge din dag- eller natcreme. Som jeg også skrev i sidste indlæg, så bruger jeg mere serum/olie om aftenen, og det gør underværker for min hud.

Hvilke serum skal jeg vælge?

Jeg selv er rigtig glad for olieret serummer. Jeg synes især denne type er uundværlig her i efterår og vintertiden, da mange af dem er fantastiske til at fugte og blødgøre min hud, samt deres egenskaber til at beskytte huden mod kulden. Lige fortiden bruger jeg selv:

Hvilke ansigtsserum(mer) bruger du?

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *