Har du et godt tip mod fedtet hud?

har du et godt tip

Jeg har brug for din hjælp. Døjer du med fedtet hud, eller har du tidligere haft fedtet hud, vil jeg meget gerne høre hvad du gør/gjorde. Alt fra gode produkter til et godt tip er mere end velkommen. Gennem den sidste tid, og her taler vi en 3-4 måneder, har jeg døjet med et hudproblem jeg ikke rigtig kan komme til livs. Det drejer sig om en form for fedtede hud. Det er ikke fordi jeg synes at min hud decideret er fedtet. Den skinner bare voldsomt meget sådan ca. hele tiden.

Problemer:
 • Min hud skinner simpelthen så meget, både med og uden makeup.
 • Når jeg har makeup på ser det mat og perfekt ud når jeg går ud ad døren om morgen. Men der går ikke længe før det ligner at jeg ikke har nogen form for ansigts makeup på, fordi min hud skinner så meget.

Jeg renser og plejer min hud på daglig basis og bruger meget blandede produkter. Heriblandt produkter til uren hud, fugtgivende produkter og især dagcremer med mattende effekt, der dog ikke har den store effekt på mig i længden. Jeg har selv overvejet om jeg overbehandler min hud, hvilket har ført til at jeg renser min hud grundigt om aftenen, bestående af; scrub ca. hver tredje dag, rens, toner, ansigtsmaske en gang imellem, serum, øjencreme samt natcreme/natmaske. Og så nøjes jeg med en alt-i-en rens på en vatrondel og en dagcreme om morgenen. Før i tiden var det den store behandling både morgen og aften.

Jeg har læst mig frem til at AHA og BHA peelinger skulle være gode mod fedtet hud. Derudover har jeg læst at man faktisk skal holde lidt igen med scrubs, da disse stimulere olieproduktionen (åbenbart)!? MEN jeg har aldrig selv prøvet hverken AHA eller BHA er der nogen af jer der har?

Har du oplevede det samme? Har du nogle gode tips og tricks eller ved bestemte produkter som bare virker, vil jeg meget gerne hører fra dig

Relaterede indlæg

13 kommentarer

 1. Jeg døjer selv med tendens til fedtet hud. Jeg er blevet rådet til at bruge meget milde renseprodukter, og at holde mig væk fra produkter der indeholder alkohol 🙂

  1. BHA er rigtig godt! Kan anbefale t-zone peeling fra pudderdåserne og den orange toner fra formula1.00 6. Og ja hold igen med skrubs, det kan gøre det værre. Og husk fugt! Når den producerer så meget fedt kan det være fordi den mangler fugt.

   1. Tak for tip! 🙂
    Jeg bruger i forvejen den orange toner og er ret glad for den, jeg overvejer dog at skifte den ud med den mildere blå udgave 🙂
    Jeg må anskaffe mig noget BHA og prøve om det virker!

 2. Jeg har ikke selv fedtet hud. Men jeg følger en youtuber (Casey Holmes) som anbefaler en helt masse produkter til fedtet hud. Også en masse makeup. Måske du kunne tjekke hende ud 🙂

 3. Jeg tænker også, som du selv er inde på, at du overbehandler/har overbehandlet. Drop de mekaniske scrubs (eller brug dem i hvert fald meget sjældent), og spor ind på kemisk eksfoliering i stedet. Som Ditte nævner, er Pudderdåsernes T-zone peeling et godt bud. Trods det lidt modstridende navn, bruges den i hele ansigtet (men kan selvfølgelig også bruges “pletvis”) og skal ikke vaskes af. Jeg har gode erfaringer med den, selvom min hud spassede lidt ud i starten
  Og som andre også nævner, tænker jeg også: Fugt! En god facemist spækket med hyaluron kan anbefales. Der findes efterhånden mange på markedet. Jeg ved, Anette fra Beautyspace anbefaler Rønsbøls – og den er i tilgift meget budgetvenlig.
  Jeg bruger også selv en essens (efter mist): Ling Dual Moisture Emulsion. Den er dyr, men holder i hundrede år. Der er dog også kommet mange nye til de sidste par år. Så tjek markedet. Og suppler med en god fugtgivende creme.
  Hvad rens angår, så er jeg lidt inspireret af den koreanske dobbeltrens – selvom jeg alligevel ikke sværger helt til det. Det varierer lidt. Men har jeg makeup på, bruger jeg altid en olierens først. Jeg er pjattet med Elizabeth Ardens Ceramide Replenishing Cleansing Oil; den er fantastisk! Den fjerner ALT! Også den vandfaste mascara. Og den “stripper” ikke huden, men føles bare rigtig rar. Nogle gange supplerer jeg så også med en (sæbefri) skumrens, jvf. den koreanske dobbeltrens.
  Nå, men det blev en længere smøre.. (haha, smøre! Get it? ) Håber, du kan bruge det!

  1. Tusin tak for den lange smøre! 😉 Du nævner flere rigtig gode ting! Og noget jeg også skal prøve 🙂 Meget af det du nævner er jeg dog med på og har arbejdet med. Jeg er især flittig bruger af fugtgivende facemists 🙂