Find svanemærket på endnu flere striber

Svanemærket

Ifølge en undersøgelse kender 89 % til svanemærket, hvoraf ca. halvdelen af dem vælger produkter mærket med svanemærket, når de køber til sig selv. Derudover viser undersøgelsen at, når det gælder produkter til deres børn, går 7 ud af 10 efter produkter der er mærket. Efterspørgsel på svanemærket er stigende, hvilket det også kan ses på Matas’ stribede produktserier. I 2016 havde 58 af Matas striber svanemærket. Ved årsskiftet til 2017 steg antallet til 80 produkter. I løbet af de kommende par måneder, vil der blive tilføjet yderligere 10 striber med svanemærket. Så der vil snart være 90 produkter med det miljøcertificerede mærke at vælge imellem i Matas.

Svanemærket …

… er et nordisk miljømærke, der anvendes på andet end fødevare, dermed f.eks personlig pleje. Mærket er blevet etableret af Nordisk Ministerråd engang tilbage i 1989, hvor Danmark sluttede sig til i 1997. Produkter med svanemærket tager hensyn til miljø, jordens ressourcer, har omtanke for fremtidens klima og passer på mennesket. De sætter grænser for udledningen af giftige stoffer og for indholdet af uønskede stoffer i produkterne.

Nye svanemærkede striber i Matas

Der er som sagt kommet nye striber til i Matas. Blandt andet dem kan du se på billedet øverst og læse lidt om her:

Plejende øjencreme. Cremen er meget drøj i brug. Jeg synes umildbart at den ved påføring er lidt vandig og flydende, den trænger hurtigt ind i huden og efterlader den på ingen måde fedtet. Jeg bruger en øjencreme dagligt og har tidligere brugt en af striberne (dog ikke denne) og jeg synes at den er meget udmærket.

Den er beroligende og fugtgivende. Den indeholder blandt andet allantoin der beroliger og mindsker irritation. Glycerin og hyaluronsyre, der fugter samt vitamin E der beskytter huden. Disse er blandet sammen med sheanødsmør for en lækker konsistens.

Glycering håndcreme. Min er i en størrelse på 200 ml. hvilket er ret stort i forhold til hvad jeg er vandt til. Det er i hvert fald ikke en der lige ligger i håndtasken. Håndcremen indeholder glycerin som er et fugtmiddel der vil noget. Cremen er længere tid om at trænge ind i huden, end jeg bryder mig om. Mine hænder er fugtigt fugtet i meget lang tid. MEN har man gået og sprittet hænder en hel dag, været i svømmehallen eller bare vasket op er en sådan creme ret god for hænderne. Den kan også fås mindre udgaver både som 100 ml. og 40 ml. 😉

Øjenmakeupfjerner. Denne øjenmakeupfjerner er en meget fyldende og cremede udgave. Den egner sig til de fleste typer af makeup, men er knap så god til vandfast makeup. Makeupfjerneren indeholder både allantoin og glycerin og virker dermed både beroligende og fugtgivende.

Neglelakfjerner. En neglelakfjerner er en neglelakfjerner, den her virker lige så godt som alle andre, svanemærket er her et kæmpe plus. Den er effektiv og indeholder vegetabilsk olie der beskytter neglene mod udtørring.

TIP: lige nu er der 3 for 2 på matas striber.

Kender du og bruger svanemærker?

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produktet til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Indeholder et eller flere affiliate links.

Relaterede indlæg

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *