Især nu er god håndhygiejne i fokus

ecooking rensegel

I disse coronatider…

Det kan vidst ikke kommes uden om. Vi er alle berørte af den alt omtalte COVID-19. Mange er sendt hjem og blevet bedt om at blive hjemme. Jeg selv er uddannet bioanalytiker og arbejder på sygehus, hvor jeg tager en hulens masse blodprøver, og kommer rundt på hele sygehuset til alle slags patienter i alle aldre. Jeg er med ved fødsler, hvis der er behov for ekstra prøver, jeg tager prøver på fortidigt fødte børn, babyer og børn i almindelighed, unge, voksne og ældre mennesker. Jeg er der hvor patienter kommer ind med ambulance og blandt de første som patienten møder på sygehuset. Jeg er med hos patienter, der kræver intensiv pleje og patienter der kommer med coronavirussen. Ved at jeg arbejder hvor jeg gør, og med de arbejdsopgaver jeg har, er jeg også en potentiel smittebærere.

Beskyt dem du holder af, ved at blive hjemme

Allerede nu kan der mærkes en stor forskel i arbejdsgangen alle steder på sygehuset, og det siges endda at være stilhed før stormen. Vi gør utrolig meget ud af værnemidler og korrekt håndhygiejne for ikke at bringe smitten videre til andre patienter, som måske ikke vil kunne overleve en sådan virus. Jeg er ikke bange for selv at blive smittet af coronavirussen, og jeg er da også overbevist om at den kommer på et tidspunkt, mit arbejde taget i betragtning. Men til gengæld er jeg bange for at bægre smitten videre. Videre til i forvejen syge, videre til mind forældre og bedsteforældre. Derfor tager jeg også den situation vi står i meget seriøst. Det er ikke for sjov at så mange er sendt hjem. Det kan godt være, at det er kedeligt, men tænk på dine kære. Hver gang du besøger dem du holder af, udgør du en potentiel trussel.

Håndhygiejne og hånddesinfektion

Der tales meget om håndhygiejne og håndsprit i disse dage, i forbindelse med at forhindre coronavirus i at sprede sig. Coronavirus smitter blandt andet via hænderne. Derfor er det også vigtigt, at mindske risikoen for, at bære virus på hænderne. Coronavirus overlever dårligt uden for kroppen, og håndvask er en effektiv måde at fjerne virus på. Håndsprit slår virus ihjel, men håndvask er tilstrækkeligt. Håndsprit er et super vigtigt arbejdsredskab på landets sygehuse hvor jeg slev færdes. Jeg selv spritter hænder mellem hver eneste patient, som jeg er i kontakt med, samt efter andre urene procedure. Og jeg ved om nogen hvor hårdt for hænderne det er at spritte dem af hele dagen, hver dag. Og der er rift om håndspritten alle vegne. Det er gået så galt, at det bliver stjålet fra landets sygehuse. Stjålet fra dem som skal passe på os alle samme!

Den nye Ecooking rensegel

Håndsprit kan stadig købes i butikkerne, og det er en mere rigtig og lovlig måde at anskaffe sig det på. Jeg selv har rensegelen fra Ecooking stående herhjemme, for også her at have rene hænder. Håndspritten på sygehusene er 85% ethanol. Rensegelen fra Ecooking er 60 % ethanol/sprit og den dufter også kraftigt af sprit, men den har også en anden og mere behagelig duft af citrus, viol og hvid peber, som hænger ved på hænderne efterfølgende. Det er samme duft som en af Ecookings håndsæber samt en af deres deodoranter. Rensegelen skal ikke skylles af og kommer i to størrelser. 500 ml der passende kan stå hjemme ved køkkenvasken eller på badeværelset, samt en lille 30 ml der er praktisk at have liggende i tasken og være med på farten. Jeg synes især det er rart at spritte hænderne af efter f.eks. at have handlet ind og rørt hvor rigtig mange mennesker også har rørt. På den måde kan smittekæden også brydes.

OBS: Håndrensegelen med 60% sprit er IKKE en håndsprit, men en alkoholbaseret rensegel der erstatter en håndvask. Jeg har måske ikke været helt tydelig i dette, da mange har stillet spørgmål omkring mængden af sprit i produkter, at være desinficerende.

Den nye rensegel fra Ecooking både renser og fugter hænderne og kan anvendes af alle, også dig med tør og sensitiv hud. En rensegel er især praktisk hvis der ikke er adgang til en håndvask. Rensegelen er alkoholbaseret og indeholder som sagt 60 % sprit. Men den indeholder også flere plejende ingredienser som naturlig hjulkroneolie, der blødgør og holder huden fugtig. Hjulkroneolie har desuden et højt indhold af gamma linolensyre, som hjælper huden med at hele. Så indeholder den naturlig hybenkerneolie, der indeholder linolsyre, som huden har let ved at absorberer og gør huden blød. Og så indeholder rensegelen også økologisk glycerin der fugter og blødgør huden.

Har du fået fat i en håndsprit? Hvad bruger du dagene på? Jeg selv har i weekenden sorteret godt og grundigt ud i mine ting.

Knus Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produktet til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *