Er du blevet solskoldet? Her er hjælpen

solskoldet

Lige i dag har solen ikke strålede så meget, i hvert fald ikke hos mig. Men vi har haft en masse gode og varme dage og jeg håber da på, at vi har flere til gode! Færdes man ude i solen, kan der ske det, at man bliver solskoldet, som vi alle nok har prøvet i mere eller mindre grad. Og vi kan vist alle blive enige om, at det bestemt ikke er nogen sjov ting.

Forebyggende skal man ALTID bruge solcreme. En lav solfaktor er helt fint i de fleste tilfælde – hvis du altså ikke er på ferie i et varmt land. Men det kan jo ske, at man lige glemmer et område, eller at man bare glemmer solcremen da solfærden ikke var tiltænkt den given dag. Om ikke andet kan alle blive solskoldet, også mig selvom jeg virkelig prøver at bruge solcreme hver gang jeg ved, at jeg kommer til at opholde mig i solen.

Der findes flere grader af solskoldet hud. De fleste af os har oplevet en rødmen og at huden begynder at skalle af. Det er helt normalt, da huden begynder at forny sig selv, og skille sig af med den ødelagte. Når skaden først er sket er der desværre ikke nogen nem og hurtig vej tilbage til en normal hud, men der findes heldigvis flere lindrende metoder. Solskoldet hud kan være en noget så ubehagelig affære.

Gode råd til solskoldet hud
  • Hold dig væk fra solens stråler, for ikke at blive yderligere forbrændt.
  • Brug en kølende creme, for at lindre smerte. Undgå også cremer med farve og parfume, da det kan irritere yderligere.
  • Tag et koldt bad, undgår den piskende bruser og brug ikke en bodyscrub eller skrubbehandske de første dage efter skaden er sket. Hold igen med barbering af huden og nøjes med at duppe huden tør efter du har været i bad
  • Aleo vera saft og gel virker lindrende på solskoldet hud. Prøv eventuelt den fra urtekram som bl.a. forhandles i Super Brugsen, Matas og hos NiceHair, hvor du får yderligere 5 % rabat på hele dit køb med koden HVERDAGSBLUSH5.
  • Det her lyder skørt med det kan hjælpe. Dyp en klud i mælk og dup på det ramte område. At smøre huden ind i neutral yoghurt virker også. Fedtet i mælkeprodukterne virker kølende og lindrende, desuden virker mælkesyrebakterierne helende. Lad det side en rum tid og skyld det af igen.
  • Drik masser af vand, huden har brug for al den fugt den kan få, udefra såvel som indefra.

Når du færdes i solen er det vigtigt at holde øje med huden. Det kan også ske at man bliver solskoldet trods en solcreme. Dens styrke er måske aftaget, og så skal solcremen faktisk også opfriskes i løbet af dagen. Det er uklogt at undlade solcremen i den tro at man bliver hurtigere brun. Der er andre og bedre metoder til det. Læs HER om hvordan du opbygger en solbrun kulør eller HER om bodylotions tilsat selvbruner. Er du til slevbruner produkter skal du dog holde dig væk fra DENNE. Solskoldet hud er ikke noget man skal spøge med, det er en smertefuld omgang der kan give langvarige skader, og så er det bestemt ikke pænt eller lækkert at rende rundt med flager af løs død og forbrændt hud.

Hvordan behandler du solskoldet hud?

Knus C.

Relaterede indlæg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *