Hvorfor er aleo vera så fantastisk?

aleo vera gel

I dag skal vi snakke lidt om aleo vera, da planten faktisk kan bruges til rigtig mange nyttige formål. Aleo vera er en kaktuslignende plante, oftest med lange, stive blade – der findes dog over 200 forskellige planter i aleo-familien. Jeg synes selv at planten er flot, lidt rå i det, men jeg kan godt lide den. Jeg har selv en stående i min vindueskarm, den vokser helt vildt for tiden, desuden er planten meget nem at holde i live – nærmest umulig af slå ihjel.

Aleo vera plantes frugtkød indeholder en grøn-gulig saft/gel kaldet aloin, der er et stof der kan lindre forskellige hudirritationer. På grundt af gelens kølende og lindrende effekt, virker det helende på sår, mindre forbrændinger og solskoldning – derfor er aleo vera gel også et godt alternativ til after sun. Men også sår og insektbid skulle have god gavn af lidt aleo vera gel.

Det er sådan set også meget nemt, hvis du har din egen plante stående, eller gelen fra urtekram som jeg har vist på billedet, er det bare at påføre lidt gel på området der fx et blevet solskoldet (ikke at der har været de store chancer for solskoldning i Danmark, men det ser ud som om den kommende uge bliver godt), og så lader det virker, eventuelt kan du påføre et ekstra lag efterbehov.

Har du din egen aleo vera plante? Bruger du din til andet end plante??

Relaterede indlæg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *