Sõsar – Sacred Forest Peat Mask

Sõsar – Sacred Forest Peat Mask

På dansk: Helliglund-Tørvemaske.

Jeg modtog denne ansigts maske i april måneds Goodiebox, som havde temaet Be Free, produkterne i boksen var derfor fri for noget som fx fri for parabener. Masken Sacred Forest Peat Mask fra Sõsar, var derfor også fri for ”noget”, nemlig både parabener og parfume.

Masken er ret speciel (læs MEGET), den består kun af to ingredienser; rosenvand og tørv fra Estlands skove. Tørv skulle afbalancere hudens egen olieproduktion, både hvis man har en overproduktion og har fedtet hud, men også hvis man ikke producere nok og dermed har tør hud. Derudover skulle den kunne bremse aldringsprocesser, dybderense, fugtgive samt fjerne giftstoffer og efterlade huden glat, sund og med en ”levende glød” – sikke da et ordvalg, min første tanke da jeg læste udtrykket gik på vampyrer.

En anden speciel ting ved masken er at den kan anvendes i ansigtet, på kroppen OG i hovedbunden?! Whaaaat? Men selvfølgelig, hvis man har en over- eller underproduktion af olie i hovedbunden kan jeg godt se det, jeg har bare aldrig hørt om det før. Personligt tror jeg nu bare at jeg ville begynde at søge efter en hårkur, der ville gøre det samme.

Tredje specielle ting er at masken ikke må tørre ud, den skal sidde på huden i 5-10 minutter, og hvis den så begynder at udtørre skal man massere lidt med våde fingre.

Vi tager også lige en fjerde speciel ting. Det er nemlig, at den virker bedst i varme, altså skal man faktisk helst bruge den mens man er i bad eller sidder i sauna. Så næste gang jeg er i svømmehallen tager jeg den med og sidder 10 minutters tid i sauna med en næsten sort ansigtsmaske, mon folk vil glo? Ja det tror jeg.

Men nu har jeg så prøvet den, og den er meget mørke brun, næsten helt sort. En ting der kom lidt bag på mig var at den udtørre rimelig hurtigt, og da der står at masken ikke må udtørre tænkte jeg, at så er det ikke noget den gør normalt, der er noget man bare skal være opmærksom på at den kan gøre, når den har siddet på længe nok – sådan var det ikke, jeg havde knap nok smurt masken ud i hele hovedet før den begyndte at tørre hvor jeg var startet. Så det bedste sted at bruge masken er faktisk i badet, da man hele tiden lige kan massere lidt vand i masken, jeg synes dog at der forsvinder ret meget af masken hver gang jeg massere den, mine fingre bliver helt mørkebrune, men alligevel er der stadig maske i ansigtet hele vejen igennem. Samtidig med at man massere vand ind i masken, giver det en let eksfoliering af huden, jeg tænker at det er på grund af noget tørret tørv, da der ikke rigtig er andet i.

Ved påføring af masken var der umildbart ingen duft, men da jeg begyndte at bruge vand på masken og massere den, syntes jeg at den begyndte at lugte af jern, og på den måde lugte af blod… Så apropos den ”levende glød” masken skulle give, og jeg på det tidspunkt tænkte vampyrer, så tænker jeg endnu mere vampyrer nu!

Effekten af masken på huden: mit umildbare første tanke var at min hud så meget tør ud, men den føles blød og dejlig fugtet, jeg synes egentlig at det er en udmærket effekt masken har, tråds de kun to ingredienser. Men mere er det heller ikke, jeg skal nok få den brugt op, men det er nok ikke en jeg vil genkøbe.

Det er helt klart den mest mærkelige og specielle maske jeg har prøvet – og masken med de fleste krav!

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *