Rød hindbærkerne olie

rød hindbærkerne olie

Fakta om hindbærkerne olie:

Hindbærkerne olie er en olie med masser af vitamin A og E. Vitamin A har god effekt på akne, solskadet hud, rynker og til en vis grad pigmentskjolder. Vitamin E er et antioxidant der fremmer hudens egne antioxidanter og hjælper dermed helingen af sår og skader på huden, samt tidlig aldring og fine rynker.

Hindbærkerne olie har også mange antiinflammatoriske egenskaber og dermed egnet til hud med eksem, psoriasis og andre hudsygdomme. Derudover menes det, at (rød) hindbærkerne olie er bedømt til at have en SPF på mellem 28 og 50, men dette er ikke klinisk testet, og det anbefales heller ikke at man bruger den som solbeskyttelse alene.

Olien er derfor god til problem hud i form af akne, solskoldning, tør hud samt som anti-age. Men også som læbepomade, hår- og neglepleje.

Min bedømmelse:

For det første havde jeg en forventning om at olien ville dufte rigtig skønt af hindbær, sødt, frist og lækkert – men det gør den ikke, overhovedet. Den dufter mere af havekompost. Det andet jeg lagde mærke til var farven, olien er meget mørkegul, heraf rød hindbærkerne olie.

Jeg har brugt olien til lidt forskellige ting, men først og fremmest til ansigtet. På emballagen står der, at olien trænger hurtigt ind i huden, det synes jeg ikke den gør, når jeg bruger den mængde ansigtsolie, jeg plejer at bruge. Jeg har skulle bruge en mindre mængde olie end ellers (2 små dråber), men så er olien også fin, den trænger hurtigt ind og er ikke fedtende. Første gang jeg brugte olien bemærkede jeg slet ikke dens duft i ansigtet, det kunne jeg ellers godt have frygtet, men det var faktisk først efter jeg havde brugt den, at jeg kom til at tænke på, at jeg slet ikke havde lagt mærke til om jeg kunne dufte den. Dog har jeg så efterfølgende været ekstra opmærksom på duften, og den er ret tydelig faktisk, men den forsvinder hurtigt. Så duften gener ikke synderligt. Olien er en udmærket ansigts olie, for det meste har jeg brugt den alene efter rens og toner, som natcreme, eller natolie er vel mere passende at kalde det. Den plejer huden og er god for nok især min hud der har tendens til akne/urenheder på grund af det høje indhold, af især vitamin A, men umildbart har jeg ikke kunne se eller mærke nogen forskel, men jeg har da heller ikke oplevet en forværring af min hud.

De gange jeg har brugt olien i mit hår, har det synet sundere, men er også blevet lidt stift af olien og dermed givet lidt struktur til håret, men jeg vil sige at den absolut KUN skal bruges i spidserne, ellers kommer håret til at se fedtet ud, og det er ikke i min interesse! Men til gengæld er det faktisk den første olie jeg har prøvet, som hjælper mod mit meget elektriske hår, dog kun der hvor håret har fået olie og netop er blevet lidt stift, problemet er så bare at det er hele mit hår, der er elektrisk, og jeg kan ikke bruge olien i hele håret…

På neglebåndende er olien lidt besværlig at påføre, i og med at det er en ret stor pippette hvor der kommer meget olie ud af gangen, og til neglebåndende er der altså ikke behov får SÅ meget olie. Det jeg har gjort er at sætte en lille dråbe – så lille som jeg overhovedet kan få den, på min tommelfinger, og så fordele klatten ud på de andre fingre og så massere det ud. Hvis man så dufter til fingrene efterfølgende, dufter det bare som om at man har været aktiv i haven.

Har du prøvede hindbærkerne olie før? I så fald, hvordan brugte du den?

Relaterede indlæg