Kærlighedsmiraklet // Boganmeldelse

kærlighedsmiraklet

  • Titel: Kærlighedsmiraklet
  • Serie: –
  • Forfatter: Simona Ahrnstedt
  • Forlag: Flamingo Books
Bagsidetekst

Minoo er træt af ikke at møde den rette mand. Og hun er især træt af, at hendes mor bliver ved med at arrangere dates til hende, og at hendes søstre bliver ved med at sige, at hun er for kræsen.

Men hvad hun ikke ved er, at de højere magter har en plan. Og da Minoo en mørk eftermiddag lokkes ned i en erotisk butik, fører et gådefuldt møde til en oplevelse, hun sent vil glemme…

Kærlighedsmiraklet er en erotisk fortælling om at lære nye sider af sig selv at kende og om at finde kærligheden steder, man bestemt ikke regnede med.

Hvad synes jeg om Kærlighedsmiraklet?

Kærlighedsmiraklet starter overhovedet ikke som jeg havde forventet, i forhold til alle de andre YA bøger fra Flamingo Books som jeg har læst. Vi starter nemlig oppe i gudernes verden hvor Astrild bliver pålagt at få to personer, som er skabt til at være sammen, til at mødes. Og hun har indtil Valentinsdag til at få det til at ske – en dag som Astrild hader.

‘Mennesker var temmelig upålidelige skabninger. Alle vidste det, men ingen vovede at påpege, at der var slet en fejl i grundkonstruktionen. Så jordboerne fór omkring på må og få, og det var op til Astrild og hendes kollegaer at skabe orden i kaos.’

Vi møder Minoo, en iransk forfatterskolelære på 34 år, hvis mor er ekspert i at arrangere dates for hende. Og nu har hun også arrangerede en date for Minoo på Valentinsdag. Hendes ældste søster, Sharon, synes hun skal give det en ordentlig chance. Hun mener at Minoo er for kræsen i søgen efter en mand.

Minoo oplever noget som jeg tror er Astrild:

‘Hun synes, hun hørte en dæmpet latter, fornemmede duften af et eller andet, en flagren, et vindpust, men så var det væk igen.’

Efter denne lille oplevelse passere hun en erotik shop, som hun har gået forbi mange gange, på hendes tur mellem hjem og arbejde. Men denne gang appellere butikkens skilt til hende, men hun går ikke ind, for hvad skulle hun dog der. Hun hår videre på sin tur hjem, og stopper forbi hendes yndlingsrestaurant; et dyrt sted men hun elsker det, der er altid noget ekstra og hun får en lille goodiebag med sig hjem, som hun om aftenen nyder til fulde. Dagen efter gik hun igen forbi butikken og besluttede sig for at gå ind og købe sig selv en gave. I shoppen kommer der en mand ind, men han går igen. Til gengæld så møder hun Astrild, og jeg forstår simpelthen ikke en pind. De to begynder at hygge sig. Er Minoo lesbisk? Skulle Astrild ikke føre to personer sammen? Det var vel ikke Astrild selv der skulle finde sammen med en? Men så kommer manden igen, Jack hedder han, og han vil gerne være med. Det er som om de begge er hypnotiseret for det er virkelig mærkeligt.

‘Hun lukkede øjnene, trak duften af ham ind, lod følelsen af hele den surrealistiske situation – af den seksuelle leg med to komplet fremmede mennesker – fylde alle sine sanser. For nu kærtegnede de hende begge to.’

Efter deres seance er der akavet stemning mellem Minoo og Jack. De er slet ikke lige så selvsikre, som da Astrild var tilstede, og samtidig så forsvinder Jack, før Minoo slev når op i butikken. Dagen efter er det Valentinsdag, dagen hvor Minoos mor har arrangeret en date. Minoo har valgt at daten skal forgår på hendes yndlingsrestaurant. Hun vil nemlig gernee have deres specielmenu, som kun serveres Valentinsdag. Minoo håber og ber til at det på mirakuløst vis er Jack, der er hendes date, men det er det desværre ikke. Daten hedder Frederik og meget kedelig i Minoos øjne. Minoo får ikke hvad hun bestiller, men noget meget bedre. Frederik er til gengæld ikke tilfreds med sin mad og vil gerne snakke med kokken – gæt hvem.

“Jeg har set dig sidde her så mange gange,” sagde han mellem kyssene. “Ser dig spise, læse og kigge ud. Tænkt på, hvad du mon grublede over. Længtes efter, at du skulle komme tilbage. Nogle gange føles det, som om jeg kun lever for at få lov til at lave mad til dig.”

Kærlighedsmiraklet er en rigtig sød og lille historie. Jack er en meget sød og genert mand, hvis generthed Astrild (det svenske navn for kærlighedsgudinde) fjernede under deres møde i butikken. Det er en erotisk lille bog på blot 80 sider og den er hurtig læst. Og efter at have læst bogen er forsidens billede meget passende.

Skal du have fat i den lille fortælling af svenske Simona Ahrnstedt?

Knus Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget bogen til anmeldelse og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *