Brændenælde te som detoxing

DSC_0018

Jeg læste mig frem til, at brændenælde te skulle have en fantastisk virkning på rigtig mange ting, da det skulle virker blodrensende, så man på den måde detoxer kroppen for skidt. Det virker jo som en meget simpel måde, at få udrenset hele systemet på, ved bare at drikke et par kopper te om dagen.

Brændenælder har et meget højt indhold af klorofyl, mineraler og vitaminer, og er faktisk blevet brugt som lægemiddel, da urten kan bruges mod rigtig mange problemer:

  • Hæmmelse af sæsonmæssige allergier og slidgigt
  • God mod halsbrænd, sur mave, urinsur gigt og eksem fordi mineralerne i brændenælderne er basiske
  • Blodmangel, nedsat immunforsvar, sprøde negle og trist hår på grund af det høje indhold af jern
  • Hudirritation, kløe og urenheder.

Og da jeg jo har lidt problemer med min hud i ansigtet, så tænkte jeg at jeg ville prøve det, lidt te kan jo umuligt gøre det værre. Så jeg gik i Matas for at købe Pukka cleansing te (flot pakke i øvrigt), som består af 40 % brændenælde, derudover indeholder teen mælkebøtte, finnikelfrø, pebermønteblade, aleo vera juice og lakridsrod. I sådan en pakke er der 20 breve som man får til 38 kr. – lidt dyrt…

Måden det så skulle virke mod urenheder, er at drikke omkring en liter te om dagen, enten som varm nylavet te, eller lavet dagen i forvejen og stillet i køleskab, så man kan drikke den kold dagen efter.

Så jeg lavede teen… Og jeg synes den smager forfærdeligt, jeg kan heller ikke lide duften, og jeg fik faktisk lidt kvalmende sammentrækninger i halsen, de gange jeg har prøvet drikke den, så det er faktisk ikke andet end ubehag, desværre. Så jeg har ikke fundet ud af om den virker mod urenheder, og jeg har ikke tænkt mig at drikke en liter om dagen, for at finde ud af det. Men bare fordi jeg ikke kan lide smagen, betyder det jo ikke alle ikke kan lide den, så hvis du døjer med uren hud – eller andre af de ovenstående ting, så prøv det, og se om det virker for dig.

Relaterede indlæg

5 kommentarer

  1. Prøv med friskplukkede topskud af brændenælden – teen kan evt. sødes med lidt honning eller tilsættes lidt lime – et afkog af brændenælden kan også bruges til at rense huden og fjerne pollen fra øjne – Brug det i madlavningen og medtag også de finthakkede plantedele.

  2. Jeg er meget glad for min daglige brændenælde-te. Som du, så synes jeg også, at smagen er lidt kvalm; så jeg kommer 4spsk. brændenælde-te + 0,5spsk. pebbermynte-te i en 1 liters kande om aftenen og drikker det koldt dagen efter og så smager det både skønt og slukker tørsten rigtig godt
    Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *