Sirenen // Boganmeldelse

sirenen kiera cass

  • Titel: Sirenen
  • Serie: –
  • Forfatter: Kiera Cass
  • Forlag: Tellerup
Bagsidetekst

Kahlen er sirene, og hendes pligt er at lokke mennesker i døden med sin sang. Hun har allerede tjent Havet i firs år, men om tyve år får hun livet tilbage.

Reglerne er simple: Vær tavs i selskab med mennesker! Syng når tiden er inde! Afslør aldrig Havets hemmelighed!

Da Kahlen møder Akinli, bliver reglerne dog meget sværere at overholde, end hun havde forestillet sig.

Hvad synes jeg om Sirenen?

Kiera Cass er forfatter til en fantastisk serie: The Selection. Jeg mangler at læse sidste bog i serien, men den er fortryllende, der er en prins, der er en kæreste, der er masser af kjoler og pigefnider og tragedier. Med andre ord en rigtig tøse serie. DERFOR havde jeg også høje forventninger til Sirenen af samme forfatter. Et lille minus er dog bogens cover, det originale engelske cover er bare meget flottere…

Bogen er faktisk en smugle barsk. Og til tider virkelig trist. Og sikke nogle specielle navne! Sirener er ikke noget jeg har læst om før. Jeg kan godt lide overnaturlige bøger. De fleste jeg har læst er om vampyrer. Jeg synes de overnaturlige bøger giver en afstand til den virkelige verden. Og så er overnaturlige fortællinger ikke lige så ”normale” som almindelige kærlighedsfortællinger.

’Jeg fik øje på min lillebror og så at han slikkede regnen op fra dækket som en vildkat i færd med at fortære et råt stykke kød. Da nogen i nærheden forsøgte at gøre det samme, kom de op og slås om dråberne.’

Havet er ikke en person som sådan, Havet er en personlighed. Hun har brug for menneskeliv for at opretholde balancen i verdenen. På nogle tidspunkter, og nok mest i starten, kunne jeg godt lide Havet. Hun viste medfølelse og da Kahlen var hendes favorit, havde man Havet som en moderlig figur. Dog ændrede jeg løbende min holdning omkring Havet; hun var selvisk og grådig, trods at hun var det af kærlighed til hendes sirener.

Kahlen møder Akinli som hun forelsker sig i, hvilket er mod reglerne. De flytter rundt til forskellige stedet, for at få ham på afstand, så Kahlen skulle komme sig over forelskelsen og glemme alt om Akinli. Dette medfører dog uenigheder i den lille gruppe af sirener, de har nemlig ikke samme personlighedstype. Kahlen opdager at Akinli er syg, og hun er heller ikke slev på toppen.

’ ’’Jeg var ikke klar over at du havde fået det så meget værre. Du har ikke været hos mig noget tid.’’ Havet lød… skræmt?’

Afslutningen rummer flere plots, som både er triste men retfærdige og nødvendige handlinger. Alt i alt en god og anderledes bog end dem jeg er vant til at læse. Har du læst Sirenen? Hvad synes du om den?

Kærligst Charlotte

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *