Sådan opbygger du nemt en pæn sommerkulør

Sådan opbygger du nemt en pæn sommerkulør

Nu er det (forhåbentlig) snart tid til noget mere sol og varme. Men man ved jo aldrig med det danske vejr. Måske du er en af dem der har snydt lidt, og været på ferie i de varmere lande? I den forbindelse er det jo også tid til at vise lidt mere hud. Jeg er sikker på at jeg ikke taler for mig selv når jeg siger, at jeg er lidt (læs MEGET) vinterbleg. Sådan et par vinterblege ben er ikke det jeg er mest stolt af at skulle ud og fremvise i den store verden, hvilket også danner baggrund for dette indlæg.

Før du bliver solbrun

Jeg er ikke fortaler for brug af solarie, jeg vil faktisk fraråde det, med mindre af det at den ene eller anden grund bruges medicinsk – hvad ved jeg. Men jeg synes i hvert fald ikke, at det er der man skal få sin brune kulør fra.

Derimod er der rigtig mange bodylotions, som har fået tilsat en lille procentdel selvbruner. Med lille procentdel så er vi oftest nede omring < 5 % selvbruner. På den måde kan man faktisk få en rigtig fin sommerkulør, både hurtigt og på en sund måde. Jeg synes helt personligt at bodylotions tilsat lidt selvbruner, er meget nemmere at arbejde med end selvbruner alene. Jeg har ikke særlig gode erfaringer med selvbruner. De få gange jeg har forsøgt mig er jeg endt med slet ikke at ville vise mig før det var væk igen.

Når solen så kommer frem

Når så solen er kommet frem og det er blevet dejligt varm, vil man kunne opbygge en solbrun kulør af solen. For at gøre det på den bedst mulige måde er en bodyscrub, bodylotion og solfaktor dine nye bedste venner.

En bodyscrub, og gerne en med en masse korn i, eller en skrubbehandske, vil først og fremmest eksfoliere huden og fjerne det overskydende lag at døde hudceller. Derudover har de som regel mange andre lækre egenskaber, som at pleje, fugte, blødgøre eller hvad man nu køber dem til at kunne. Men det væsentlige i forhold til den solbrune hud, er at vi kommer af med de døde hudceller.

Dernæst er det vigtigt at give huden en masse fugt. En gennemfugtet hud optager bedre den brune kulør så om sige. Forestil jer det modsatte; en knastør og skældende hud. Der vil det yderste lad tør og død hud hurtigt blive brunt og afbrændt kan man vel også kalde det. Farven trænger i hvert fald ikke særlig langt ned og vil derfor heller ikke holde særlig længe.

Til sidste, og vigtigst af alt!!! HUSK SOLCREMEN! Anskaf dig en god dagcreme som der i forvejen har tilsat en SPF. Ziaja’s soothing day cream fra sensitive linjen er ikke bare en almindelig kedelig dagcreme tilsat en SPF 20. Det er faktisk også en super god og lækker dagcreme. Og nu er det jo ikke kun ansigtet der skal have en SPF, kroppen skal selvfølgelig også. På almindelig dage, vil det være en rigtig god vane at smøre især de udsatte områder ind om morgen. Her er der især tale om skulderne. Og hvis du så skal noget hvor du ved, at du skal opholde dig ude i solen i en længere periode, er det selvfølgelig på med en SPF overalt, ikke også?

Og hvorfor er det nu lige man skal huske solcremen med en passende SPF?

Fordi solen udsender en masse skadelige stråler, UVA og UVB, som kan give hudkræft. Og så lige en sidste ting; da ens solcreme oftest bliver udsat for lys og varme kan de godt miste deres effekt, så det bedste er faktisk at købe en ny solcreme hvert år.

Hvad gør du for at opnå en smuk sommerkulør?

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *