Ler som ansigtsmaske

DEL 2

ler masker

I dag forsætter jeg hvor jeg slap i forrige indlæg, med gennemgang af fire forskellige lertyper;

Rødt ler – Australian red reef clay. Min første tanke i forhold til de andre var, at den røde ler er meget tungere i krukken end alle de tre andre, det skyldes at den har et højt indehold af jern. Man skal være ekstra forsigtig med denne ler, da den er meget rød og kan give misfarvninger på ens tøj og møbler – men den kraftige farve, egner sig faktisk også til at farve håret midlertidigt. Rød ler er en effektiv ler, der fjerner snavs, urenheder og hudorme fra huden. Rød ler egner sig til moden, tør, stresset, træt og følsom hud, da den udover at pleje huden efterladen den med en ”sund glød”.

Denne maske er dejlig behagelig at påfører, den dækker helt vildt og tørre sindssygt hurtigt! Den er faktisk tør, før den er påført i hele ansigtet. Sikke en farve – og sikke et gris det kan lave! Vælger du rødt ler, skal du sætte (meget) tid af til rengøring efterfølgende. Og bliv for Guds skyld på badeværelset, når masken er tør begynder den at krakelere, pulveret falder ned, og det farver. Du skal også være OBS på at du kan komme til at indånde pulveret – det gjorde jeg, og i to dage kom der rødt ud, når jeg pudset næse.

Det er let nok at skylle selve leret af ansigtet, MEN ansigtet er helt rødt efter det er skyllet af – den såkaldte ”sunde glød”, der skal sæbe til at få det alt sammen af, og der skal altså vaskes meget grundigt!

TIP: hav et gammel håndklæde klar til at tørre ansigtet, for det bliver rødt. Derudover skal du ikke have dit nyeste, flotteste eller lyseste tøj på mens du masker med rød ler.

Grønt ler – Frenche green clay. Denne maske har jeg før skrevet om, så jeg vil ikke gå så meget i dybden med. Men kort så er den især velegnet til uren hud, da den fjerner olie, giftstoffer og urenheder, derudover renser den og strammer porerne op.

Hvad er forskellen på maskerne? Er der forskel? Ærligt synes jeg ikke at der er den store forskel på maskerne, jeg har i hvert fald ikke oplevet noget specielt – det kan være hvis man bruger den samme maske i en lang periode, at der så vil være en langvarig virkning til forskelle, men umildbart er der ikke nogle ud over farve – dog er den røde lidt anderledes end den hvide, lyserøde og grønne ler.

Det er en mere besværlig måde at give sig selv en ansigtsmaske på, i forhold til dem der er klar og bare skal presses ud af en tube. Men det er også lidt hyggeligere på denne måde, det er mig der tager stillig til hvordan jeg vil have min ansigtsmaske, og jeg kan slev vælge om jeg vil lave den på vand eller olie.

Udover at bruge ler i pulverform til at lave din egen ansigtsmaske, kan de faktisk også bruges til andre formål. Man kan blandt andet lave sine egne sæber og lotions og i sær den røde ler har mange kosmetiske formål, da den kan virke som hårfarve eller laves til fx en rød eyeliner – dette har jeg dog ikke sat mig ind i.

De forskellige typer af ler kan købes her. Udover hvid, lyserød, rød og grøn ler, sælger de også fransk gult ler og marokkansk rasul ler.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *