Ler som ansigtsmaske

DEL 1

lermasker

Hvis du sidder og godt kunne tænke dig at eksperimentere, med at lave dine egen ansigtsmasker er du havnet det rigtige sted. I dag og i det næste blodindlæg har jeg en lille gennemgang af henholdsvis hvidt, pink, rødt og grønt ler, som alle kan bruges til at lave din egen ansigtsmaske, ved at blande leret op med vand eller olie – det hedder sig 1 del ler og 2 dele vand, rosen vand, aleo vera eller en form af vegetabilsk olie. Måleforhold synes jeg personligt ikke passer helt, jeg råder derfor til at tage lidt ler (en lille spiseske – som IKKE må være af jern, brug helst en plastikske), og så tilsæt en lille smugle fx vand af gangen, til masken får den ønsket konsistens. Du skal også være opmærksom på at du skal bruge masken lige efter den er blandet.

Lermasker generelt har en helende effekt, der reducere inflammation og rødme, samt stramme huden op og absorbere urenheder, snavs og makeup.

Hvidt ler – White kaolin clay. Den hvide ler er den mildeste ler type, og egner sig derfor til alle hudtyper også til sensitiv hud. Da hvidt ler ikke fjerner olie fra huden, vil den også være optimal at bruge hvis man har tør hud. Hvidt ler findes i forvejen i mange hudplejeprodukter som sæbe, skrubs og deodorant, derudover findes hvid ler i stort set alle puddere, da hvid ler har en naturlig absorberende egenskab.

Når man skal blande den hvide ler fra Chleopatra Olis til en ansigtsmaske – med vand, skal man VIRKELIG være forsigtig med tilsætningen af vandet, leret bliver til en mælkelignende masse med kun tilsat få dråber (til en lille teske ler-pulver). Den tynde maske påføres så ansigtet, og begynder hurtigt at tørre. Masken er tør allerede efter 5 minutter og begynder at krakelere (masken miner mig om gips). Og så er den dejlig nem at skylle af, masken går hurtigt i opløsning under vand. Efter masken føles min hud glat og opstrammet.

Pink ler – Pink kaolin clay. Pink ler er en blanding af hvidt og rødt ler, også denne ler masker er egnet til alle hudtyper, da det er en mild ler der ikke udtørre huden, men som virker mod uren hud. Ved regelmæssig brug af pink ler, vil den gradvist formindske porerne, øge blodcirkulationen og dermed afhjælpe betændelse og hævelser i ansigtet.

Også denne maske har en virkelig hurtig tørrings tid; 5-10 minutter. Første gang jeg prøvede masken tænkte jeg på den maling indianerne bruger, til at male hinanden i ansigtet med, men det er vel også noget de laver ud af ler tænker jeg. Masken er behagelig at have i hovedet, den giver ikke den der strammende følelse, af at hvis man kommer til at åbne munden krakelere hele ansigtet, og så er den også dejlig nem at skylle af huden, lige så snart den kommer i kontakt med vand bliver den skyllet væk.

. . . Fortsætter . . .

Relaterede indlæg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *