Anderledes hud- og kropspleje fra Cosmos Co

cosmos co

Jeg modtog for et par uger siden en pakke fra Cosmos Co med en masse noget specielle sager. Cosmos Co er en webshop som forhandler naturlige kosmetikprodukter; som fx olier og ler. Produkterne er baseret på naturens egne råvare, og dermed uden kunstige tilsætningsstoffer, parfume, konserveringsmidler eller andre former for kemi. Produkterne stammer fra Marokko og Nordafrika, hvor de i mange årtusinder har været en del af hverdagen. Alt Cosmos Co = rene og naturlige produkter.

Umildbart kan de her produkters emballage måske syne billige og kedelige, men jeg synes faktisk at de er rigtig fede. Det er ikke noget jeg har stående herhjemme, så lidt adspredelse er sådan set udmærket. Jeg kan godt lide at jeg kan se ind, og se hvad der er bag emballagen og hvor meget der er tilbage.

Når men nu til anmeldelserne!

cosmos co 2

Her ses bath and peeling salt (det lyse og grove) samt det vulkanske ler (det fine brune pulver)

Bath and peeling salt, groft uraffineret salt.

Udover at saltet kan bruges til madlavning, har det også en masse kosmetiske anvendelsesmuligheder:

  • Da saltet er fyldt med mineraler, er det godt til pleje af håret samt fjerne og forebygge skæl
  • Salt er kosmetisk mest kendt i forbindelse med fodbad og pleje af fødderne, især hvis man døjer med sure tær
  • Hvis saltet knuses i mindre stykker, kan det anvendes til scrubs; ansigt, krop, læber
  • Saltet skulle efter sigende også virker godt mod insektbid og brændenældeudslet, da det renser i dybden
  • Saltet renser som sagt i dybden og så disse egenskaber er også effektive i kampen mod virus. Derfor skulle saltet også have en god effekt mod fodvorter og vorter

Så som i kan se, er der masser af anvendelsesmuligheder til de grove og uraffineret salt. Det marokkanske salt er ikke hvidt som vi kender det. Til gengæld har det en lidt lyserød nuance, det skyldes faktisk at det er gravet op fra Marokkos undergrund. Det er havsalt, som har ligget i undergrunden i flere millioner år, som medvirker et bedre og mere virksomt salt.

Jeg har faktisk kun brugt saltet til fodbad – især nu vi er kommet rigtig ind i det gode sommer- og sandal vejr. Saltet er nok også det af de her tre produkter, som jeg har haft mest glæde af.

Moroccan vulkansk ler.

Jeg tænkte: hvad er dog det? Det er grovere end de lertyper jeg ellers har haft fat i. Det minder sådan set utroligt meget om fint sand. MEN det vi har med at gøre er faktisk vulkansk ler/lava clay også kendt som hvidt ler.

Jeg bruger leren som muddermaske. Jeg synes den er svær at blande op med vand, det bliver er en meget tyk og standhaftig masse, som både er svær at vaske af de remedier der er brugt, men også ret meget svær at vaske af huden igen. Men når det så er sagt så synes jeg den blødgør og fjerner fedt fra huden.

En ting man skal være opmærksom på ved sådanne lertyper, er at de ikke må komme i kontakt med metaller. Brug derfor en plastik ske eller andet når du skal have leret op af bøtten eller blande det. Ved kontakt med metaller kan leret miste sine gode egenskaber.

Moroccan savon beldi, naturel

Denne her såkaldte ”sæbe” glædede jeg mig faktisk rigtig meget til at teste. Jeg synes den lød utrolig spændende. Sæben er baseret på olivenolie og resterne fra olivenfrugten, den er især kendt fra Hammam – et plejende og rensende spabad. Sæben indeholder vitamin E og skulle blødgøre, rense, give en flot hud og beskytte den mod blandt andet frie radikaler.

Jeg må dog sige at sæben har skuffet mig en del. For det første er jeg ikke særlig vild med dens duft. For det andet er sæbens konsistens utroligt tyk og klistret, den er svær at smøre ud på kroppen, da den virker meget klumpet og ikke særlig samarbejdsvillig. Mest af alt synes jeg den minder om brun sæbe. Når men sæben skal så sidde på huden i en 2-5 minutter, hvorefter man med en skrubbehandske skal massere huden i cirkulærebevægelse og derefter skylles af.

Jeg bryder mig heller ikke helt om, hvordan sæben efterlader min hud. Den føles meget speciel og ikke særlig behagelig. Ikke for det, huden er rengjort og skrubbede godt igennem men den føles bare forkert på en måde. Det er som om huden får en hinde. Så nej, den har ikke rigtig fungeret for mig.

Kessa skrubbehandske

Sammen med Moroccan savon beldi sæben har jeg brugt Kessa skrubbehandsken. Også denne synes jeg er lidt sløv. Handsken er lavet af fint kessa stof, den eksfoliere huden og skulle efterlade huden ren og blød. Kessa skrubbehansken er den marokkansk udgave af skrubbehansker som vi ellers kender. Den bør kun anvendes sammen med sæbe da den ellers er meget hår ved huden. Jeg synes dog at den er ret fesen og ikke særlig effektiv. Jeg kan i hvert fald bedre lide de almindelige skrubbehandsker, jeg synes de gør et meget bedre stykke arbejde.

cosmos co 3

Her ses den tykke sæbe Maroccan savon beldi sammen med Kessa skrubbehandske

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produktet til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *