Game On Chanceløs & Slagplanen // Boganmeldelser

kirsten callihan game on Chanceløs

C H A N C E L Ø S

  • Titel: Chanceløs
  • Serie: Game On (anden fritstående bog i serien, læs min anmeldelse af seriens første bog, Sendt Til Tælling, HER)
  • Forfatter: Kristen Callihan
  • Forlag: Flamingo
Bagsidetekst

GrayG: Jeg føler, jeg kan fortælle dig alt.

IvyMac: Det kan du. Sådan er det med venner.

GrayG: Jeg har aldrig været venner med en pige før.

IvyMac: Jeg er beæret over at være den første.

Der er intet i verden, footballspilleren Gray har mindre lyst til end at køre rundt i sin agents datters tyggegummilyserøde bil. Men han har brug for et køretøj, og hun er på udveksling. En indædt sms, hvor hun truer ham med, hvad der sker, hvis han ødelægger hendes elskede bil, bliver starten på et overraskende venskab.

Gray er en player og ikke til seriøse forhold, men pludselig er sms-samtalerne med Ivy dagens højdepunkt. Og hun kommer snart hjem…

Ivy har to regler: Hun dater ikke sine venner og hun dater ikke sin fars klienter. Men det kræver alt hendes selvdisciplin ikke at bryde begge regler, for Gray er fast besluttet på at bruge alle tricks for at få hende til at give ham og kærligheden en chance. Og hendes bedste ven er hurtigt ved at blive den mest uimodståelige fyr, hun nogensinde har mødt…

Hvad synes jeg om Chanceløs?

Som jeg ønskede, efter at have læst første fritstående bog i Game On serien, så omhandler Chanceløs Gray, der er holdkammerat og bedste ven til Drew fra første bog; Sendt til Tælling.

Jeg startede faktisk med bogen for laaang tid siden, men den fangede mig ikke med det samme og det irriterede mig, at beskrivelsen af Ivy ikke stemmer overens med forsiden på bogen… Så jeg lagde den faktisk tilbage på bogreolen og har læst mange bøger i mellemtiden. Men nu synes jeg at jeg ville give den et forsøg mere. Jeg havde kun læst de første 40 sider, da jeg stoppede første gang, og jeg skulle bare have givet den et kapitel mere så havde den fanget mig. Og derfra slugte jeg hele bogen på samme dag.

I slutningen af Sendt til Tælling lånte Grey sin bil til Drew for at låne en lyserød Fiat 500 af sin maneger. Chanceløs starter ud med at Ivy, Greys manegers datter, sms’er til Grey om at passe på hendes bil, og det udvikler sig hurtigt til er venskab. Et venskab med gnister. Og hold op hvor er det sjovt, jeg har virkelig grint mange gange. Jeg er vild med at de her hovedpersoner er uperfekte og menneskeliggjort. Og jeg er vild med det her “vi er bare venner” spil som de har kørende trods tiltrækning fra begge parter.

‘Det skræmmer mig fra sans og samling, at en enkelt person har så stor en magt over mil lykke’ – Gray
‘Men kun en tåbe skærer sin egen livline over. Og jeg er ingen tåbe, selvom jeg i omverdenens øjne opfører mig sådan. Så jeg vil gøre hvad som helst for ikke at miste Ivy.’ – Gray

Det hele går godt og og rimelig hurtigt. Jeg spekulerede i, om de sidste 100 sidder, ville være typiske: de går fra hinanden på grund af en latterlig misforståelse men finder så sammen til sidst igen. Men denne er ikke helt så kliché som så mange andre af samme genre. I love it!

S L A G P L A N E N

  • Titel: Slagplanen
  • Serie: Game On (tredje fritstående bog i serien)
  • Forfatter: Kristen Callihan
  • Forlag: Flamingo
Bagsidetekst

NFL-centerspilleren Ethan Dexters liv har altid handlet om at spille football og ikke ret meget andet. Den eneste undtagelse er en kvinde: Den smukke Fiona Mackenzie. Fi er fuldstændig ligeglad med hans berømmelse, men hun ser ham heller ikke som andet end sin svogers gode ven.

Men jo mere de lære hindanen at kende, jo mere går det op for Fi, at hun spiller et højt spil med sit hjerte som indsats. Dex og hun lever helt forskellige liv, i hver deres ende af landet, og hun ved, at hun burde gå sin vej. Men Dex har fundet pigen i sit liv, og han er fast besluttet på at kæmpe for hende.

Hvad synes jeg om Slagplanen?

Slagplanen omhandler Dex, ham den kloge på footballholdet og Ivy’s søster Fionia/Fi, der ellers havde en kæreste i Chanceløs, men Slagplanen starter ca. to år efter Chanceløs sluttede. Bogen starter godt ud og lige på.

“Jeg har ventet i to år på, at du fik øje på mig.” – Dex

Jeg kan rigtig godt lide Dex, hans personlighed og den måde han ser ud på inde i mit hoved. Dog synes jeg også at han er lige lidt for meget, i og med at Dex går og venter og savler over Fi i to år, hver gang han har set hende, har han været nød til at blive tatoveret eller piercet, for at få afledt sine tanker fra sin længsel efter Fi. Lidt for meget af det gode. Men bort set fra det er det en virkelig god bog og kærlighedsfortælling.

‘Nogle fyre er alfahunde, snerrende og bidske. Dex er mere som gorillaflokkens førende han, der stille og roligt passer sine egne sager, indtil et eller andet pisser ham af, så han udsender en advarslen.’ – Fi

Og så fortsætter den bare med at være skide god og ikke mindst overraskende. Jeg er imponeret over hvor forskellige alle disse bøger af samme genre kan være. Denne udgave kender jeg i hvert flad ikke fra nogen anden bog jeg har læst. Dex er et bæst og hold op hvor kan han blive gal når han først åbner op for følelserne. Midt i bogen fik vi også lige en kort smagsprøve på næste bog der omhandler Finn og Chess.

Nu mangler jeg kun at få fingrende i den sidste fritstående bog i serien, Det Perfekte Skud. Som med garanti også er et kæmpe hit. Det jeg især godt kan lide ved denne type af serier er, at man ikke behøver at læse dem alle på en gang. Skulle der gå lang tid før man vender tilbage til serien, så er det alligevel bare en ny historie, der ikke er afhængig af den foregående historie. Alligevel har jeg det bedst med at læse dem efter hinanden, i den rigtige rækkefølge, da man som oftest allerede er blevet præsenteret for personerne. Og så foregår de også kronologisk.

God læselyst fra Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget bøgerne til anmeldelse og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *