Vivag intimpleje for et godt og sundt underliv

vivag intimpleje

I dag bliver det lidt intimt, da dette blogindlæg handler om underlivet og intimpleje. Det er nemlig vigtigt at man opretholder en god balance i underlivet, for at holde området glad og sundt. pH balancen skal helst ikke ud af balance da dette kan medføre sygdomme som svamp og så er det simpelthen forbudt at bruge produkter der indeholder parfume når det kommer til underetagen. Dog synes jeg ikke at der er nok fokus på området, det er ofte ikke noget man taler om. Derfor synes jeg også at det er et vigtigt emne at tage op med jer.

Jeg fortalte at pH balancen helst skal være så stabil som muligt. pH-værdien i underliv er nemlig lavere end resten af kroppen. Det kvindelige underliv er et surt miljø med en pH-værdi på ca. 4. I underlivet findes der en række bakterier, der skal være der. De har til opgave at holde området rent og normalt. Den lave pH-værdien sikre at de gode bakterier kan leve og formere sig, mens den hæmmer andre bakterier (og svampe). Det er faktisk en af bakterierne der sørger for den rette surhedsgrad og balance i underlivet: Lactobacillus.

Hvad påvirker pH balancen?

At vi skal opretholde en god balance i underlivet,  betyder ikke at vi ikke samtidig kan holde os rene! Vi skal blot være opmærksomme på hvilke produkter vi udsætter underlivet for. Skrappe sæber er ikke vejen frem til et godt og sundt underliv. Personligt bruger jeg intimplejeprodukter, som Vivag, der er udviklet til netop underlivet og områdets lave pH-værdi. Men der er faktisk også mange andre faktorer som kan påvirke underlivets sundhed.

Tips til et sundt og godt underlig

Hårfjerning: Kønsbehåring har et formål, og det er at fange snavs og bakterier, så det ikke havner indenfor. Derfor er det også en god ide at vaske med en intimsæbe INDEN skraberen kommer til, så området er rent. Det man dog skal være opmærksom på ved barbering er, at en del hårfjerningsprodukter kan skabe rødme og irritation i intimzonen.

Personlig hygiejne: Et rent underliv er et godt underliv. Men man kan altså også komme til at vaske for meget. At vaske for meget, kan være lige så slemt som dårlig hygiejne, da det forstyrre kroppens naturlige forsvarsmekanismer. Når du vasker underlivet skal du undgå almindelig sæbe, farvestoffer, parabener, parfume, svampe og vaskehandsker. Hvis du vil være på den sikre side, skal du vælge et intimplejeprodukt, f.eks. Vivags intimsæbe. Og så er det selvfølgelig kun ydersiden der skal vaskes.

Sex: Både før og efter sex er det en god ide at vaske underlivet for at minimere risikoen for infektion. Her kan en intimserviet være god at have i nærheden. Og det gælder for begge parter. Det er desuden en rigtig god ide at tisse efter sex, for at kroppen kan rense ud og genetablere balancen. Vivag har faktisk også en intimgel som kan anvendes mod vaginal tørhed og som glidecreme. Vaginal tørhed viser sig ved at huden føles irriteret og/eller revner, det kan også resultere i ubehag ved sex. Vaginal tørhed kan skyldes hormonelle forandringer, træthed, overdreven brug af tamponer og bind.

Toiletteknik: For at undgår en mulig infektion i intimområdet er det vigtigt altid at tørre fra front og bagud. Og hvis du vil være sød mod underlivet så er blødt toiletpapir at foretrække.

Trusseindlæg: Når det kommer til trusseindlæg, kan det godt svare sig at vælge nogle med et særlig højt bomuldsindhold. Sådan et varmt og fugtigt trusseindlæg øger risikoen for svamp, da ikke-åndbare indlæg kan øge pH-værdien på huen og påvirke underlivets beskyttende syrebalance. Har du let til infektion er en tampon heller ikke at foretrække, da disse øger risikoen for infektion da de føres ind i skeden.

Undertøj i bomuld: Bomuld er vejen frem til et sundt underliv, da dette giver underlivet mulighed for at ånde. Det gør syntetiske- og blondetrusser ikke. Selvfølgelig kan man bruge sådanne undertøj, det gør jeg da også selv, men jeg er sikker på at hvis underlivet selv kunne bestemme, gik man kun i bomuldstrusser.

Tre gode intimprodukter fra Vivag

I bruseren er det en god ide at have et intimplejeprodukt stående, så du med godsamvittighed overfor dig selv og dit underliv, kan rense uden at forstyrre den vigtige pH-værdi. Vivags intimsæbe har en lav pH-værdi på 4, som er med til at beskytte mod irritation og udtørring af huden. Desuden så indeholder den også mælkesyre, der er med til at bevare den naturlige balance.

I tasken er det en god ide at have en pakke intimservietter liggende, så du altid kan friskes op. Om det er i forbindelse med menstruation, samleje eller måske på en festival hvor et bad ikke lige er i sigte, så er renhed at foretrække. Når jeg har min menstruation, har jeg som regel en lille pakke intimservietter med i tasken, hvis uheldet skulle være ude. Det er bedst at føle sig ren, også når man har sin menstruation.

I sengeskuffen hvis tørhed skulle opstå. Vivags intimgel er en effektiv løsning mod vaginal tørhed og så fungere den også som glidecreme med en pH-værdi på 5. Den tilfører huden fugt og sikre at underlivet igen bliver modstandsdygtig.

Hvilke produkter bruger du, når du skal holde underlivet rent? Har du prøvet Vivag intimpleje?

Kærligst C.

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produkterne til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *