Rengøring af makeupbørster

rengøring af makeupbørster

Engang i mellem – ret ofte faktisk, bør man rense sine makeupbørster for makeuprester. Beskidte makeupbørste kan blive meget bakterieholdige og overføre bakterierne over på den ellers rene hud, ved makeupapplikation. Sådanne bakterier kan let give en uren hud, og det er noget vi helst vil undgår.

Jeg slev får nok heller ikke renset mine makeupbørster ofte nok. Og det er trods at jeg bruger dem dagligt. Dette er et problem der selvfølgelig skal gøres noget ved. Indlægget i dag skal derfor omhandle hvordan man nemt og hurtigt kan rengøre sine makeupbørster og holde dem ved lige.

Jeg rengøre mine makeupbørster på forskellige måder, metoden afhænger af hvor meget tid jeg har til det.

Den første måde jeg vil fortælle om, er simpelt at vaske dem grundigt et par gange med shampoo, til alt er vasket ud. Her kan man faktisk også bruge en intimsæbe, da disse er yderst milde og ikke indeholder parfume. Når makeupbørsterne er blevet rene skal de tørre. Her er det vigtigt, at du ikke bare stiller dem i en krukke med børstehårene opad. Gør man det tørre de ikke ordentligt, og vandet kan trænge ned i børstens skaft og eventuelt mugne, løsne limen og ødelægge dine makeupbørster. Så lad dem ligge og tørre vandret på et håndklæde eller et stykke køkkenrulle. Sørg også for at de er helt tørre inden du kommer den tilbage i din børstekrukke – hvis du har sådan en.

Den anden måde – og den lidt hurtigere måde, er at rense dem med micellar water. Jeg plejer at bruge køkkenrulle som jeg kommer micellar water ud på, og så massere og nulre børsterne til de er rene. Jeg skal måske lige nævne at der skal bruges ret meget micellar water og ret meget køkkenrulle. Micellar water er kendt for deres evne til at suge makeup og snavs til sig som en magnet, derfor er dette en oplagt måde at rengøre makeupbørster på.

Og som den tredje måde kan man bruge en decideret brush cleanser, Det er ikke en måde jeg rigtig selv bruger. Jeg har en lille håndsæbe lignende cleanser, jeg bruger til mine beautyblendere. Oftest sker det hos mig bare med vand og shampoo da jeg synes det giver bedst resultat.

Hvordan renser du dine makeupbørster/-redskaber?

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *