Curl Girl Nordic produkter til Curly Girl metoden

curl girl nordic 1

Curly Girl er en metode hvorpå, at håret vender tilbage til sin oprindelig struktur. Produkterne fra Curl Girl Nordic henvender sig dog mest til hår med krøller eller naturligt fald i håret, men andre vil også kunne få glæde af produkterne da de både er lækre at anvende, men også indeholder gode og naturlige ingredienser. Curl Girl Nordic er et dansk brand med produktion i Italien. Produkterne er 100 % veganske og lavet på en bionedbrydelig emballage. Produkterne er godkendt til Curly Girl metoden, som du måske allerede kender. Det er en serie på fem produkter, der består af en Cleansing Conditioner, Hair Mask, Conditioner, Leave-In og Curling Gel. Produkterne har en meget meget sød duft, som faktisk er en tand for sød og slikagtig efter min personlige smag.

Til dem af jer, der endnu ikke kender Curly Girl metoden, går det ganske enkelt ud på at følge specifikke trin i hårplejerutinen og lade håret arbejde selv. Det anbefales ikke at bruge shampoo, og derfor er step 1 i stedet en rensebalsam, der er specielt udviklet til at rense håret meget mildt.

Reglerne

De grundlæggende don’ts i metoden er produkter, der indeholder sulfater, silikone, mineralolier og udtørrende alkohol, hårbørster og varmeprodukter. Altså ingen glattejern eller krøllejern, men hvis din føntørrer har en koldluftsfunktion, må den gerne anvendes.

Alle de ”forbudte” produkter nedbryder nemlig hårets naturlige struktur, når de bruges igennem længere tid. Man vil derfor opleve, at når man stopper med at bruge produkterne og i stedet følger Curly Girl metoden, så finder håret langsom tilbage til sin naturlige struktur. For folk med naturligt krøllet hår, vil håret derfor trække sig sammen i flotte, fleksible krøller. For folk med naturligt fald i håret, der måske har glattet håret, eller på anden vis skadet det, gennem flere år, vil nogle også opleve pludselig at få krøller, de ikke anede, de havde, fordi de simpelthen bare har gået og nedbrudt håret gennem årene.

Det er vigtigt at sige, at metoden ikke er et quick fix men en livstil! Og man får selvfølgelig heller ikke stort, krøllet hår, hvis den naturlige struktur i håret er fuldkommen glat. Alligevel er produkterne gavnlige for alle, fordi de kun indeholder gode og naturlige ingredienser for håret.

Man skal følge metoden i minimum tre måneder, før man kan forvente fuldt resultat. Men mange vil kunne se resultater efter et par uger.

I badet
Step 1

Første step i badet er en rensende Cleansing Conditioner. Det er en balsam lavet specielt til at rense hår og hovedbund, uden at fjerne dets naturlige fugt. Der går meget produkt til, den er ikke særlig drøj i brug, det er som at vaske hår i creme, der heller ikke skummer op. Jeg er ikke særlig tilfreds med hvordan den renser håret, jeg synes ikke at den gør det særlig godt, jeg har i hvert fald hurtigt fedtet hår igen efterfølgende. Og så vil jeg lige sige at pumpefunktionen i step 1 og 3 er rigtig svære at aktivere. Jeg troede faktisk at de var gået i stykker.

Step 2

Andet step i badet er den nærende hårmaske. Det er en fugtgivende hårmaske, som gør håret utrolig blødt og glat. Det er et af mine favoritprodukter blandt de 5 steps. Når jeg hører ordet hårmaske, tænker jeg at det er en som skal bruges 2-3 gange om ugen, men jeg har ikke umiddelbart fundet nogen information der siger sådan. Jeg har derfor brugt den hver gang, da det jo er step 2 i en rækkefølge af produkter.

Step 3

Tredje og sidste step i badet er en balsam der fugter og forsegler håret. Dette er et vigtigt step, da det lukker hårets ydre skal og dermed fjerner krus, blødgør og holder på frugten i håret. Sammen med step 2 er dette også et favoritprodukt, mit hår bliver om noget endnu mere blødt og glat.

Efter badet
Step 4

Første step efter badet er denne Leave-In Conditioner. Det er en cremede letvægtsfugtgivende leave-in balsam som spray. Den er til for at løsne, definere og fugte håret og dets krøller. Den kan også bruges som en forfriskning på dage, hvor håret ikke vaskes. Umiddelbart oplever jeg ikke så meget ved at bruge denne spray. Men den sprayer godt.

Step 5

Andet step efter badet, og sidste step i Curly Girl metoden er deres Curling Gel der giver en blødt, defineret og bouncy resultat. Det er især i dette step og jeg oplever at fremme krøllerne, da jeg krammer gelen ind i håret. Man skal være sparsom med gelen, da for meget af den gør håret stift og fedtet.

Mit resultat efter ca. 4 ugers brug af Curl Girl produkterne

curl girl nordic 2

Jeg synes at jeg har et naturligt fald i mit hår, det er ikke meget, men lidt. I sin forstand så virker metoden, men jeg fremprovokere også krøller. Foruden de meget fugtgivende og rene produkter, så er det især i de sidste to steps, hvor jeg “krammer” produkterne ind i håret at krøllerne viser sig.

Det er som sagt en livsstil man skal følge, og det er ikke en livsstil som jeg selv kommer til at følge. Jeg savner nemlig utrolig meget en shampoo som skummer og renser hele mit hår, og renser det tilfredsstillende og så savner jeg at kunne bruge en hårbørste. Det sidste har virkelig været svært for mig, og de gange jeg forsigtigt har prøvet med en grovtakket kam, har det gjort så ondt fordi det bliver så filtreret.

Det har været sjovt at prøve, men jeg går tilbage til mine almindelige hårplejeprodukter, da disse bare fungere bedre for mig og mit temperament. Curl Girls produkterne forhandles i Normal butikkerne.

Kender du Curly Girl metoden? Har du selv prøvet den?

Kærligst Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produkterne til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *