Slip af med tør hud på fødderne

slip af med tør hud på fødderne

Hvis du har tør hud på dine fødder og gerne vil komme det til livs, så læs med her.

Første step imod bløde, fugtet og velplejede fødder er et godt fodbad – med salt og en god olie (Hold øje med bloggen – næste indlæg omhandler en badesalt, der især egner sig til tør hud). Et fodbad på en 20 minutters tid, bløder huden på fødderne op, og er derefter klar, til at blive filet med en fodfil – du skal dog være lidt forsigtig og ikke file alt ned, da dette kan gøre mere skade end gavn. Du skal bruge fodfilen, til at tage det værste af hård og tør hud, og efterfølgende bruge en god og fed creme.

Dette er en rigtig god start, for at slippe af med tør hud, herefter skal det bare vedligeholdes. Det jeg selv gør, og som jeg synes hjælper, er at jeg i perioder, når jeg synes jeg har behov for det, bruger Decubal body cream til fødderne. Jeg gør det kun om aftenen, da det er en meget fed creme, og jeg ikke bryder mig om at gå med det om dagen. Samtidigt benytter jeg muligheden, til en lille omgang fodmassage – hvilken er også godt for blodcirkulationen.

Decubal body cream er et godt valg, også selvom den bruges til fødderne. Det er en nærende og fugtgivende creme der indeholder vitamin E og naturlige olier og er især velegnet til tør hud. Cremen indeholder hverken parfume eller parabener.

TIP: Når du vælger en creme, som du gerne vil bekæmpe tør hud med, så hold dig langt væk fra cremer, der indeholder kamfer og/eller mentol, da disse virker udtørrende.

Smør et godt lag creme på fødderne og lad det sidde i 5 minutter, da det er den tid det tager for huden, at suge den fugt, den har behov for. Efterfølgende kan du tage et par strømper på, det gør jeg selv, men vær opmærksom på, at strømperne også suger fugt fra cremen, så det er bedst at lade fødderne være helt fri.

Hvis du har nogle tips til at bekæmpe tør hud på fødderne, så giv endelig en kommentar med på vejen, det kan være, at der er andre der bliver glade for dit råd.

Relaterede indlæg