Lidt om at have langt hår

langt hår

Jeg har meget langt hår og har sådan set altid haft langt hår, med meget få undtagelser.

Sidste gang jeg blev klippet korthåret, som i page næsten helt op til mine høre, var da jeg gik i 5 klasse. Det var ikke pænt, og klædte mig bestemt ikke. Så siden 5. klasse har mit hår fået lov at gro, kun med få frisørbesøg for at få spidserne klippet 1 eller 2 gange om året.

Jeg har i lange lange tider gået med tanken om at der skulle klippes en hel del af. Jeg havde sådan set aftalt med mig selv, at når det nået hofterne var det tid. Det er så mere end 10 centimeter siden…

Mit problem med at have langt hår

For at være helt ærlig, så hader jeg det. Det er langt, ja, men mere er det heller ikke. Det er kedeligt, irriterende og bare ikke særlig pænt. Jeg har det altid sat op i hestehale, knold eller fletning fordi det er så forbandet irriterende. Jeg tænker også i forhold til min uddannelse; som bioanalytiker skal håret være opsat, og for mit vedkomme er en hestehale bare ikke nok. De gange jeg har været i praktik, har det siddet i knold dag ud og dag ind. KEDELIGT og ikke særlig pænt, for ikke at tale om den meget ømme hovedbund jeg sidder tilbage med hver evig eneste dag.

Når jeg ser andre kvinder gå med omtrent lige så langt hår som jeg selv, tænker jeg altid at det ikke klæder dem, at det ikke er særlig pænt, og at det er lige præcis sådan at mit eget hår ser ud.

Hvorfor har jeg så ikke bare fået det klippet? Fordi jeg et eller andet sted er bange for at fortryde, at det korte ikke bliver pænt. Derudover har jeg kune fået en minimal form for opbakning til det, de fleste siger at jeg vil komme til at fortryde det. Så sidder jeg og tænker, at det jo ikke er en idé der lige er kommet til mig for 2 uger siden. Nej jeg har gået med tanken i over 4 år!! Og jeg vil så gerne have det gjort. På den anden side, så bliver det jo ikke kortere end at det ikke kan sættes op, præcis som jeg gør nu.

Mine hår goals

Mine hår goals er omkring en kravebenslængde. Jeg tænker at der skal være noget spil i det og ikke bare en lige klipning, måske med lidt lyse reflekser, noget balayage eller bronde.

Dette er noget alla hvad jeg gerne vil have:

hair goals

Billederne har jeg skabet sammen gennem tiden – igen af dem er mine egene.

MEN ved i hvad?

Jeg har bestil tid hos frisøren til den helt store omgang. Jeg tror dog at jeg vælger at klippe det kort af to omgange, det er trods alt ret langt. Men jeg tænker at vi godt kan tage 30 cm til at starte med. Så er der også nok, til at håret kan doneres til parykker til kræftramte børn, og så kan jeg jo altid tage de sidste 10 cm engang til sommer når jeg er kommet mig over det store hårtab.

Hår I nogle gode ideer?

Relaterede indlæg

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *