Ærlig P3

ærlig p3 4

Ærlig er et nyt danskproduceret parfumemærke uden de 26 allergener, der ifølge EU skal nævnes i indholdsdeklarationen, hvis de findes i en vis koncentration i produktet. Allergener er stoffer, som kan fremkalde allergi. Det skal nævnes for at allergikere skal have mulighed for at undgå de 26 allergener. Problemet er bare, at de 26 allergener stadig godt kan være i produktet, hvis de er under en vis grænse. Grundlæggeren af ærlig, Lis Hansen, ønsker at være ærlig omkring sine produkter, og derfor helt undlade alle 26 allergener i sine dufte, i håb om at flere, som ikke kan tåle parfume med de 26 allergener, kan tåle ærlig.

ærlig p3 1

Før jeg duftede til de tre parfumer, læste jeg lidt om dem:

P1: Duften bringer en friskhed og mildhed med sig, en klassik duft, som er frisk, rund og feminin. Noterne er pæoner, kaffe, koriander og beroligende hvis musk, som vækker sanserne.

P2: Duften er ren, umiddelbar og blomsteragtig og så er den blød og intens på samme tid. Rosen ledsages af litchi og jasmin samt en antydning af patchouli, vetiver og vanilje.

P3: Den mere modige duft som skiller sig ud fra de andre. Det er en anderledes og spændende duft med noter af blandt andet rose, vanilje, orkide og akkoder fra praline.

ærlig p3 2

Favoritten

Jeg havde en klar forventning til hvilken der ville blive min favorit og i hvilken rækkefølge: P1, P2 og P3. Jeg havde en ide om at P3 var en mere unisex duft. Og hvor kunne jeg ikke tage mere fejl! Min favorit blev uden tvivl P3, de to andre sagde mig faktisk ikke så meget. Jeg startede med at prøve dem af, en dag af gangen, og startede med P1 og derefter P2 på anden dagen. Jeg var ikke synderligt imponeret af de to dufte, der var ingen af de to dufte, som egentlig appellerede rigtig til mig. Så da jeg på tredjedagen prøvede ærlig P3 blev jeg meget overraskede. Jeg var vild med den, og jeg har faktisk brugt duften hver dag lige siden.

P3 er overhovedet ikke unisex eller det mindste maskulin. Den er sødmefuld uden af være kvalm. Normalt er jeg ikke så meget til vaniljedufte, da jeg synes de er en tand for meget af det gode. Men i P3 fungere vaniljeduften helt perfekt, den komplimenteres af de andre noter, men det er vaniljen der træder tydeligst frem hos P3 duften.

ærlig p3 3

Hensyn til bæredygtighed og miljø

Der er mange ting jeg godt kan lide ved ærlig, og især det her punkt med bæredygtighed og miljø og at det er dansk. Æskerne til de tre parfumer er lavet af FSC-godkend papir, som betyder at det bliver plantet et nyt træ, hver gang at der bliver fældet et. Æskerne er desuden lavet uden brug af lim, så de folder ud når man løfter låget. Og så synes jeg at det er et sjov og godt valg af grundlæggeren, at vælge cellofan om æskerne fra. Dét er der mange der bør gøre!

Al produktion og råvare holdes inden for Europas grænser. Den økologiske alkohol kommer fra Tyskland, den rene parfume kommer fra Schweiz, og æskerne bliver lavet i Danmark. Den færdig parfume bliver også lavet i Danmark, hvorefter at de bliver sendt hjem til grundlæggeren, Lis, som selv sætter etiketter på, som er lavet af sukkerrør.

Ærlig har mange gode grundprincipper, som jeg rigtig godt kan lide, og det er hele vejen igennem fra produktion til færdigt produkt. Og at det færdige produkt tilmed dufter godt, og er et bedre valg i forhold til andre dufte, er kun en bonus.

Har du duftet til de tre ærlig parfumer endnu? I så fald vil jeg anbefale dig at dufte til dem alle tre, inden du vælger en favorit. Måske det også bliver ærlig P3. 

Kærligst Charlotte

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produktet til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *