Rent hår om du døjer med skæl eller mangler en tørshampoo

Sachajuan scalp shampoo & conditioner

For nyligt har SachaJuan lanceret nogen nye produkter. Der er både noget til dem som døjer med skæl og kløe, og til dem med tendens til fedtet hår. Så man kan sige at det er to meget forskellige ”problemer” som nyhederne retter sig mod. Især ét af produkterne har vagt min interesse.

SachaJuan Scalp Shampoo & Conditioner

Denne hårplejeduo retter sig i sær til den sarte hovedbund med skæl og kløe. Dette er ikke et problem jeg selv har. Til gengæld er det noget min bedre halvdel mærker til, derfor er det også ham der har fået lov til at teste disse to produkter.

Begge produkter indeholder piroctone olamine og climbazole der modvirker skæl og kløe. Climbazole bekæmper svampe. Gærsvampen Pityrosporum er den væsentligste årsag til skæl. Desuden indeholder de rosemarinolie, mentol, salicylsyre og ingefærekstrakt for at berolige den irriteret og rødlige hovedbund, desuden bidrage de til en sund fugtbalance i håret og hovedbunden. Salisylsyre er en BHA peeling, og virker derfor eksfolierende mod døde hudceller og fremmer cellefonyelsen. Scalp shampooen indeholder også mælkesyre, der hjælper med at regulere talg produktionen. Begge produkter har en behagelig, frisk, let syrlig og aromatisk duft, som jeg tænker stammer fra rosemarinolie og ingefærekstrakt.

For at opnå den bedste effekt skal shampooen sidde og virke i vådt hår i 1-2 minutter før den skylles ud, og balsammen skal sidde og virke i 1-5 minutter. Man kan med fordel rede håret igennem imens.

Som sagt har jeg bedt min kæreste om at teste de to produkter, da han er en meget bedre kandidat til formålet end jeg selv er. Dog har jeg lige prøvet produkterne i ejet hår. Shampooen er en meget tyk en af slagsen, den er klar og så er dens skummeniveau OK. Balsammen er til gengæld meget flydende. Produkternes konsistens er, som alle de shampoo og balsam jeg har prøvet fra SachaJuan; omvendt af min forventning til en standart shampoo og balsam. Produkterne efterlader håret let og rent. Om de modvirker skæl og kløe hos den kære mand, er svaret ja. Han har fået betydeligt mindre skæld, det drysser i hvert fald slet ikke på samme niveau som før. Hvilket kommer mig til gode, da jeg så ikke skal stå model til lokalt snevejr!

Dry Shampoo Mousse

Sachajuan dry shampoo mousse

TørshampooMOUSSE-af-hva-for-noget?

Jeg bruger ofte tørshampoo, faktisk bruger jeg det hver anden dag. Jeg bruger også til tider en almindelig hårmousse, for at give håret lidt volumen og tekstur. MEN jeg har aldrig før hørt eller set en tørshampoomousse! Der gik også lang tid fra jeg modtog produktet til jeg fik det i brug. Jeg vidste simpelthen ikke lige hvordan tørshampoomoussen skulle håndteres. Jeg kunne aldrig drømme om at påføre en almindelig hårmousse i hovedbunden, hvor jeg påføre tørshampoo. Det føles SÅ forkert når jeg gør det med denne tørshampoomousse.

Først og fremmest skal den rystens før brug. Når den påføres i håret, og for mit vedkomme med fokus på hovedbunden, så giver den ikke den her umiddelbare hurtige tørshampoo effekt. Moussen skal masseres godt ind i håret, og så skal den have et øjeblik til at tørre, før den får noget der minder om tørshampoo effekt. Derefter skal håret redes igennem, og så er håret ellers opfrisket, blødt og med et rent finish.

Den virker som en tørshampoo nu engang virker. Dog vil jeg konkludere, at en almindelig tørshampoo på spray fortsat er en favorit, det er bare meget nemmere at have med at gøre.

Har du prøvet en tørshampoomousse?

Knus C.

Indlægget er sponsoreret i den forstand, at jeg har modtaget produkterne til test og skrevet indlægget på eget initiativ. Jeg har ingen økonomisk interesse i indlægget.

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *